12/6/08

AL JULIOL NOU LLIBRE D'ALBERT SANCHEZ PIÑOL

Finalment i si no existeixen imprevistos el proper 1 de Juliol es publicarà la nova novel.la d'Albert Sanchez Piñol. L'autor de La pell fred publicarà el recull de contes Trezte Tristos Tràngols. Carregats d'ironia i també d'elements fantàstics marca de la casa Piñol es tracta de tretze contes que tenen en comú la seva tristesa i que els seus personatges passen tràngols.
Un armari que s'empassa misteriosament a una dona, un ós que fuig d'un esquimal o un esquimal que fuig d'un ós, un espantaocells que vol fer-se amic del corbs, i una curiosa tripulació d'un vaixell fantasma són alguns dels personatges que apareixen en aquests contes.
Sánchez Piñol amb La pell freda(La Campana), Pandora al Congo(La Campana) i també en el primer recull de contes publicat per Proa a l'any 2001 amb el títol de Les edats d'or ha creat un ventall de personatges i èssers fantastics propis d'un món que podríem anomenar de Piñolesc.
A l'actualitat l'Albert Sanchéz Piñol és un dels autors catalans més traduïts i la publicació de Tretze Tristos Tràngols ho demostrarà una vegada més.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

em va agradar molt la pell freda. és un llbre sensacional i crec que pandora al congono se l'hi ha fet la justicia que es mereix

Anònim ha dit...

10 a la "Pell Freda", Pandora al
Congo va resultar-me un xic llarg
i el TTT "Tretze Tristos Trangols" "ESTUPENDO".
A manca d'acabar de llegir, recomano especialment el conte de la Zebra.

jomateixa ha dit...

Aquest escriptor em produeix sentiments contradictoris, la seva manera de llegir m'enganxa, però el resultat final no m'acaba de convèncer. Tot i això els conten m'han agradat força (he escrit un post sobre ells), alguns em semblen genials, en canvi altres...

Yasmina ha dit...

ei!! jo encara no me l'he llegit però ho penso fer!! :D

m'agradaria saber on puc enterar-me si aquest llibre serà traduit en francès... la pell freda i la pandora al congo van ser traduïts... ^^

m'agrada molt la pàgina!!

Teresa Bosch ha dit...

Jo també he llegit els Tretze Tristos Tràngols. I La Pell freda i Pandora al Congo. Haig de dir que m'agrada molt més en López Piñol novel·lista que no pas "contista" (si és que aquesta paraula existeix). Entre la Pell Freda i Pandora al Congo, em quedo amb la primera. Potser per la seva originalitat. Pandora al Congo em va semblar una reproducció del tema de la Pell Freda.

lizquies ha dit...

Per a mi en Sánchez Piñol, ha estat una gran descoberta. M'agraden els contes i feia temps que no llegia res igual en català.

Ara tocarà continuar descobrint l'autor amb les seves novel.les