5/6/08

CROSS. James Patterson

Editorial: Ediciones B
Pàgines:400
James Patterson te bona premsa als Estats Units ón es les seves novel.les aconseguiexen enfilar-se al capdavant del ranking dels més venuts.
Patterson és l'autor de La hora de la araña, El coleccionista de amantes, El lobo de Liberia, Luna de miel, Perseguidos o el Tercer grado (Umbriel) entre d'altres. Algunes de les seves novel.les han estat adaptades al cinema. Ha creat el personantge del detectiu Alex Cross. De fet Cross és la dotzena novel.la que protagonitza.
James Patterson també ha publicat la sèrire de El club de las mujeres contra el crimen (Umbriel) i que la televisió nordamericana ha portat a la petita pantalla. Cuatro ha comprat els drets d'aquesta sèrie a Espanya.
La novetat de Patterson s'anomena Cross i en aquesta ocasió,Alex Cross s'haurà d'enfrontar al més terrible dels psicòpates: aquell que va assassinar la seva dona.
Alex Cross despuntava ja en la Policia de Washington quan una presumpta bala perduda va acabar amb la vida de la seva dona, Maria.
Deu anys després d'aquell fet i ja retitat del FBI ara vol revenja.
Llavors, el seu antic company John Sampson el crida per demanar-li un favor. Està seguint la pista d'un violador en sèrie amb un brutal modus operandi: amenaça les seves víctimes amb fotos aterridores de tortures comeses per ell mateix. Cross i Sampson necessiten el testimoni d'alguna de les dones, però elles es neguen a revelar res sobre el seu agressor.
Tant Cros com Sampson veuen clara la connexió d'aquest cas amb la mort de Maria i si les sospites es confirmen per fi podrà venjar la mort de la seva dona.
L'estil de James Patterson és àgil i també amb components cinematogràfics fet que suposa bones adaptacions a la gran pantalla. De fet Morgan Freeman ha protagonitzat algunes d'aquestes adaptacions.