9/6/08

LA MALA DONA. Marc Pastor


Editorial: RBA-La Magrana
Marc Pastor va debutar a l’any 2007 amb l’excel.lent i original Montecristo (Proa). .Aquest any ha aconseguit el premi Crims de Tinta de novel·la negra, amb La mala dona.
Aquest premi el convoca el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, amb la col·laboració de RBA Llibres, per commemorar els 25 anys de la creació del cos dels Mossos d’Esquadra i està dotat amb 25.000 euros.
Marc Pastor treballa a la policia científica dels Mossos d'Esquadra i aquest fet també l’ajudat en part a crear la novel.la de La mala dona que es publicarà la propera setmana.
L’acció es basa en un fet real i es situa a finals de febrer de 1912 quan va ser detinguda a Barcelona Enriqueta Martí Ripollès, acusada del segrest i assassinat d’un nombre indeterminat de criatures. Enriqueta Martí era prostituta, alcavota, estafadora, lladre, pidolaire, segrestadora i assassina, va rebre el nom popular de “la vampira del carrer Ponent”.
Diuen que utilitzava sang, greix, ossos i vísceres dels infants per elaborar ungüents i cataplasmes que venia a gent rica com a medecines i productes de bellesa.
Tant Montecristo com La mala dona comparteixen alguns personatges
L’inspector, Moisès Corvo, comença a interessar-se pel cas per les desaparicons de nens i les seves investigacions el portaran a indrets tant diversos com un prostíbul de luxe, el Xalet del Moro; pel Casino de l’Arrabassada, que serveix, entre altres coses, de tapadora d’un negoci de corrupció de menors; per tavernes,consultes de metges.....
L’inspector rep la notícia que ha de deixar d’investigar perquè no existeix cap denuncia però Corvo i el seu ajudant Malsano estan decidits a seguir amb el cas
Partint d’un cas real Marc Pastor afegeix també de la seva collita per crear La mala dona el seu segon llibre. Per a mé sinformació podeu visitar la pàgina de Marc Pastor http://www.montecristo.cat/.
També podeu escoltar l'entrevista realitzada a Marc Pastor a l'any 2006 en motiu de la publicació del primer llibre Montecristo. Cliqueu a l'icona per poder escoltar-la

1 comentari:

Jesús M. Tibau ha dit...

El passat 29 de maig vam ser veïns de Paraula de blog, al diari Avui.