25/6/08

LES SET AROMES DEL MÓN. Alfred Bosch

Editorial: Planeta/Labutxaca
Pàgines: 352

Alfred Bosch va publicar a l’any 2004 Les set aromes del món. L’obra va ser la guanyadora del Premi Ramón Llull d’aquell mateix any. Bosch narrava d’una manera extraordinària una part de la història del cafè de la má del protagonista de la novel.la Fèlix Dufoi.
Ens situem a l’Europa de segle XVII on el cafè és la beguda de moda però que també té molts detractors. Algunes persones volien prohibir el cafè per les seves propietats relacionades amb la mort i el pecat. D’altres creuen que el cafè aporta propietats afrodisíaques. Fins i tot com a curiositats el gremi de cerveseres el volien prohibir per la competència del cafè.
En aquella època també es parlava de qui tenia el millor cafè i per aquesta raó el protagonista d’aquesta història emprendrà un viatge per les terres on es cultiva el cafè. Les set aromes del món està estructurat en set capítols amb set històries que podrien funcionar per si soles. En aquests capítols el lector viatjarà amb el protagonista per les terres d’Abissinia, Aràbia, Istanbul, Brasil. Aquests seran els escenaris que recorrerà Fèlix Dufoi per cercar el grà de cafè més exel.lent. Això sí, una de les particularitats seves es que el cafè no l’arriba mai a tastar sinó que només es dedica a ensumar-lo. Alfred Bosch crea un eix narratiu molt interessant que finalitza amb un gran final del tot inesperat. Es tracta d'una de les novel.les més ambicioses de l'escriptor català on totes les peces encaixen a la perfecció. Les set aromes del món és una novel.la molt recomanable i ara podem aprofitar per llegir-la en l’edició en petit format que publica Labutxaca. No oblideu llegir aquesta novel.la amb una bona tassa de cafè!!


Podeu escoltar aquí l'entrevista amb Alfred Bosch que vaig realitzar a Ràdio Sant Andreu (Sant Andreu de la Barca) en motiu de la publicació de la novel.la a l'any 2004.

2 comentaris:

El veí de dalt ha dit...

Un bon llibre. No supera L'Atles furtiu, però ben travat i amb sorpresa final!

Anònim ha dit...

porn tinc key
секс порно крупным планом
секс фото обои
порно fantasy
аральный секс фотогалереи