28/8/09

L'ULTIM DICKENS. Mathew Pearl


Editorial: Destino/ Alfaguara
Pàgines: 446
Primer va ser Dante, després Poe i ara és Charles Dickens, Sembla ser que l’escriptor Mathew Pearl s’ha especialitzat en thrillers literaris protagonitzats per escriptors.
A L'ultim Dickens/ El último Dickens, Pearl ambienta la novel·la a l’anglaterra victoriana oferint una bona descripció de l’època on també descriu el Boston de finals del segle XIX i l’India colonial.
Charles Dickens va morir sense poder donar punt final a la seva novel·la The Mystery of Edwin Drood. Només la Reina Victòria hauria conegut el final,en boca del propi Dickens.
Corre l’any 1870. Quan la notícia de la mort sobtada de Charles Dickens arriba a l’oficina dels seus editors americans, Fields & Osgood, un dels socis, James Osgood, envia el seu empleat de confiança, Daniel Sand, a esperar l’arribada de la novel•la inacabada de Dickens. Però el manuscrit no arriba mai i el cos sense vida de Daniel Sand és descobert al moll de la ciutat Osgood es veurà abocat a una recerca transatlàntica per trobar la novel•la que creu que salvarà el seu negoci venerable i ajudarà a desemmascarar l’assassí d’en Daniel.
Pearl recrea la vida i la mort de l'escriptor, i dóna vida a una trama policíaca amb tres asassinats en tres continents diferents i on també es fa ressò d’altres temes com el tràfic d’opi, el negoci editorial i la pirateria de llibres.
El club Dante i L'ombra de Poe (Columna/Alfaguara) són els altres títols publicat per l'autor nord-americà

1 comentari:

missatge importat de facebook: ha dit...

Elsa:
a mi "El club Dante" no em va agradar gens, de fet no vaig poder passar de la p. 50 o 60, no ho recordo. S'ha de ser un mestre de la literatura per fer novel·les bones d'intriga, i s'hi han apuntat molts aprenents de bruixot. Prefereixo les novel·les policíaques escandinaves, que no tenen pretensions del més enllà i en canvi estan molt ben construïdes.