27/8/09

NOVA NOVEL·LA D'AGATHA CHRISTIE


El proper mes de setembre es publicarà una obra inèdita de l’escriptora Agatha Christie. De fet, el text es va trobar a l'àtic de la seva mansió d'estiu Greenway House, al sud de Devon. 70 anys després podrem llegir una nova història que té com a principal protagonista el detectiu Hércules Poirot, i s'inicia a la ciutat suïssa de Ginebra.
La història inclou un dictador nazi de preguerra. Agatha Christie va presentar l'obra per a la seva publicació el 1939, però a causa que el seu personatge nazi s'assemblava massa a Adolf Hitler, va ser descartada.La novel·la formarà part ara del llibre Agatha Christie's Secret Notebooks - Fifty Years Of Mysteries IN The Making (Els quaderns secrets d'Agatha Christie: 50 anys de crear misteris), i serà publicat el 3 de setembre per l'editorial Harper Collins. De moment no hi ha data de publicació en català o castellà.
John Curran ha estat la persona encarregada de recuperar les notes secretes escrites a les 73 llibretes i papers que es van trobar a la masió de l’escriptora. Per aquesta tasca ha dedicat quatre anys. Agatha Christie va publicar més de 80 novel·les i obres de teatre, principalment novel·la negra tot i que també va escriure sis novel·les romàntiques sota el pseudónimo Mary Westmacott i un llibre de poemes. La ratonera, Asesinato en el Orient Express, Muerte en el Nilo o Diez negritos són alguns dels títols més destacats. De fet, aquest 2009 es celebren 70 anys de la publicació de Diez negritos.
Moltes de les seves novel·les han estat adaptades al cinema com, Assassinat en l'Orient Express i Mort al Nil.

5 comentaris:

Marta ha dit...

Esperem que ens comuniquis també quan s'hagi traduït a les nostres llengües. Estarem al cas. Gràcies

Jordi Milian ha dit...

cap problema Marta! farem seguiment de la notícia

Anònim ha dit...

Fantàstic, un de nou!!
En tinc tota la col·lecció des que quan tenia 10 anys en Mn.. Ballarín em va regalar els 10 negrets i l'Autobiografia... podríem dir que ell és el culpable de que a hores d'ara en sigui una lectora constant i incondicional!
Jo també espero amb impaciència que ens avisis de la seva publicació en algun idioma que em sigui mes senzill d'entendre, jeje!
Moltes gràcies per la informació!!

missatge importat de facebook ha dit...

Gabriel;
És increïble que després de tants anys hagi sortit una novel·la inèdita de l'A.Christie!

missatge importat de facebook ha dit...

Quica:
Aquest "legat pòstum" és un regal...