30/8/09

PROPERES NOVETATS EN CATALÀ.

En català aquesta nova temporada literària ens portarà també bons títols. Per comenar dos clàssic; Manuel de Pedrolo i Pere Calders. De Pedrolo edicions 62 publicarà Vint-i-vuit contes, una tria de relats a càrrec de Jordi Coca. L’editorial La magrana editarà la novel·la preferida de Pere Calders Ronda naval sota la boira publicada per primer cop el 1966. Aquest any es celebren els quinze anys de la seva mort.
El periodista Toni Soler publicarà el 17 de setembre, L’última carta de Companys (Columna). Novel·la en que mitjançant una màquina del temps rescatarà la figura de l'antic president de la Generalitat i serà traslladat a la Barcelona del segle XXI.
Un dels escriptors més actius de casa nostra, Jordi Sierra i Fabra no pot falta a la cita literària i per aquet motiu publicarà Només tu (Columna), on Sierra i Fabra descriu les sensacions del primer amor d’uuna noia anomenada Mònica de disset anys i Roger de trenta-vuit anys.
Vicenç Pagès Jordà publicarà la novel·la Els jugadors de Whist (Empúries). Es tracta d’una de les apostes de la temporada que narra la vida d’en Jordi que acaba de fer 40 anys i viu una crisi existencials.
Anna Tomàs ens oferirà el seu debut amb la novel·la juvenil Florència a la maleta(Columna jove). Una novel·la fresca i fins i tot musical sobre l’experiència d’una noia d’Erasmus a la ciutat italiana.
Inma Monsó presentarà Una tempesta, després de l'èxit d'Un home de paraula.
A l’octubre es publicarà la segona aprt de les memòries de Jordi Pujol: Memòries I (Temps de construir, 1980-1993) (Proa).

2 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

Ronda naval és una gran novel.la. la vaig rellegir no fa gaire.

Anònim ha dit...

Whist!