20/8/09

VITJAR AMB LA LITERATURA I: ITÀLIA

Si aquest any no has marxat de vacances, et queda el recurs de viatjar gràcies a la literatura.
De fet, si mirem els llibres que us hem recomanat a L'illa dels llibres podrem donar fins i tot la nostra volta al món particular.
Per aquells que desitgin agafar un vol cap a Itàlia recomanem les novel·les de Donna Leon. L'escriptora italiana ubica les seves novel·les negres protagonitzades pel comissari Brunetti a la ciutat de Venècia. L'altre cara de la veritat, La noia dels seus somnis són algunes de les seves darreres novel·les però si volem donar una passeja més exhaustiva per la Venècia de Donna Leon podem llegir Passejades per Venècia de Toni Sepeda que a través d'una selecció tretze itineraris poc convencionals amb mapes i fragments de les novel·les de Donna Leon. No busqueu els grans monuments venecians, ni tampoc els indrets on els turistes es concentren. Passejades per Venècia és un recorregut alternatiu per indrets poc coneguts.

De la ciutat de Venècia anem a la ciutat eterna: Roma que en molte socasions ha estat escenaris de pel·lícules i també de moltes novel·les. Federicco Moccia autor de a Tres metres sobre el cel i Perdona si et dic amor recrea a les seves històries amoroses diferents escenaris romans.
Dan Brown amb el seu Àngels i dimonis també ens oferia un repàs pels diferents monuments de la ciutat de Roma que en alguna ocasió semblava més una guia de viatges que una novel·la.
De Roma marxem ara a Sicilia gràcies a l'escriptor Andrea Camilleri que ens ofereix a les seves novel·les paissatges de Sícilia de la mà de l'inspector Montalbano. Entre els darrers títols publicats destaquem: Les ales de l'esfinx, Foguerada d'agost, La muerte de Amalia Sacerdote, No ho sabeu pas.

Un viatge a Venècia, Roma i Sicília gràcies a la literatura.

1 comentari:

Marta ha dit...

un vaitge per Itàlia sempre val la pena, oi?