2/8/09

EL DIARI D'ANNA FRANK AL REGISTRE MÈMORIA DEL MÓN DE L'UNESCO

El diari d'Anna Frank ha estat inclòs en el registre "Memòria del Món" de l'UNESCO.
Es tracta d'una iniciativa internacional propulsada i coordinada per l'Unesco a fi de procurar la preservació i l'accés del patrimoni històric documental de major rellevància per als pobles del món, així com també promocionar l'interès per la seva conservació entre els estats membres.
El Comitè Consultiu Internacional CCI es reuneix de manera biennal per a la selecció els projectes nomenats per cada comitè regional i nacional que integren la llista del Registre de la Memòria del Món.
Ara el total de les inscripcions efectuades des de 1997 ascendeix ara a 193.
El diari d'Anna Frank, un dels deu llibres més llegits del món i el seu argument és prou conegut i narra la vida d'una adolescent jueva a Holanda durant la Segona Guerra Mundial, vista per , i mostra les repercussions de l'ocupació nazi.
El diari descriu la vida de l'autora i de la seva família, així com la d'unes altres quatre persones jueves, durant el període en què van viure amagades per evitar la persecució dels nazis, abans que fossin delatades i deportades a camps de concentració.
En el Registre "Memòria del Món" es consignen totes les obres i col·leccions del patrimoni documental mundial aprovades pel director general de l'UNESCO a proposta del Comitè Consultiu Internacional.Aquest Comitè selecciona els arxiusi documents que compleixen amb criteris basats en l'interès cultural que puguin oferir al conjunt de la humanitat.