11/8/09

SÈRIES I LITERATURA I: DEXTER

Per als seguidors habituals de les noves sèries de televisió americanes el nom de Dexter Morgan el resultarà familiar. És el protagonista de Dexter de la cadena nord-americana Showtime i que a casa nostra es pot veure pel canal Quatro.
Protagonitzada per l’actor Michael C. Hall està basada en la novel·la de Jeff Lindsay, El oscuro pasajero (Darkly Dreaming Dexter)
La primera temporada de la sèrie es va emetre el mes d’octubre de l’any 2006 i la tercera temporada el mes de setembre de 2008. Al setembre arribarà s’espera una nova temporada i també l’edició d’un joc d’ordinador.
Per aquels que no coneguin a Dexter Morgan hem de dir que treballa de forense al Departament de Policia de Miami i que es dedica a reconstruir les escenes del crim mitjançant la sang i l’estat en que han quedat les víctimes. Malgrat la seva aparença de noi bo i una mica tímid, Dexter amaga una doble vida com a assassí en sèrie matant pel seu compte criminals i assassins.
Dexter és un assassí en serie diferent, ell mata mitjançant un codi que li va ensenyar el seu pare adoptiu, Harry Morgan, aquest, veient que des de ben petit, Dexter tenia instints assassins díficils de controlar, decideix canalitzar aquests impulsos matant aquells criminals i assassins que han aconseguit eludir la justicia sense haver pagat pels seus delictes.
La serie de televisió està basada sobretot en la primera novel·la El oscuro pasajero de Jeff Lindsay però l’autor també ha publicat dues novel·les més sobre el mateix personatge qe segurament ajudaran a conèixer una mica més a Dexter Morgan; Querido Dexter (Umbriel, 2006) i Dexter en la oscuridad (Umbriel, 2008).
Els llibres i la sèrie de televisió són un complement perfecte . Dexter es pot veure també via internet en algunes pàgines web especialitzades.
La careta d’entrada de cada capítol ha estat considerada com una de les millors de les sèries actuals


4 comentaris:

Carlota ha dit...

una gran serie amb una personatge molt peculiar. no he llegit els llibres però segurament ho fare aviat

Josep ha dit...

Sóc seguidor de la sèrie des de fa molt de temps. m'agrada molt.

Santi ha dit...

m'agrada per ser força original. he llegit el primer llibre i no en sabia res dels altres. gràcies.

Ma-Poc ha dit...

una molt bona sèrie amb una careta d'entrada brillant! Els llibres, però, no els he llegit...