10/8/09

PETER JACKSON ADAPTA AL CINEMA LA NOVEL·LA DES DE EL MEU CEL DE L'ESCRIPTORA ALICE SEBOLD.

A l'any 2003 l'escriptora Alice Sebold sorprenia a tothom amb una excel·lent novel·la anomenada Des de el meu cel. (Empúries/Debolsillo) on demostrava les seves qualitats literàries amb una història contundent i molt ben escrita.
Una història ben original amb una nena de catorze anys, la Susie Salmon com a protagonista.
La Susie no és una nena qualsevol o almenys en el moment en que decideix explicar la seva història. Amb només 14 anys ha estat violada i asassinada i ens ofereix la seva narració des de el cel. Des d'aquest indret privilegiat la Susie observa la família i amics i veu com tothom ha de refer la seva vida i aquesta continua sense ella. Però també observa com el seu assassí intenta fer desparèixer qualsevol pista que el pugui incriminar.
A Des de el meu cel, la jove protagonista intenta assimilar la seva mort al mateix temps que observa la desintegració de la seva familia.
En el moment d'escriure Des de el meu cel, Alice Sebold, va tenir la necesitat de deixar abandonat durant un temps el relat per explicar la seva pròpia història. Sebold va ser violada quan era molt jove, fet que li va marcar profundament i que anys més tard va decidir explicar a Afortunada (Debolsillo) publicada a l'any 1999.
Quan va presentar Des de el meu cel a seva editora, aquesta va estar a punt de no puvblicar-la al considerar-la una mica macabra. Però finalment va decidir tirar endavant la seva publicació un cop llegida la novel·la.
El director de cinema Peter Jackson estrenarà la versió cinematogràfica a principis de l'any 2010. De moment podem veure el trailer de la pel·lícula que sense cap mena de dubte promet ser una excel·lent adaptació.

1 comentari:

Marta ha dit...

el vaig llegir en el seu dia i em va agradar molt. També vaig llegir Afortunada tot i ser un llibre molt dur.
Crec que la pel·lícula pot estar molt bé