15/10/10

PA NEGRE D'EMILI TEIXIDOR ARRIBA AL CINEMA

Avui arriba a la cartellera de cinema la pel·lícula Pa negre, basada en la novel·la del mateix nom de l’escriptor Emili Teixidor .

Dirigida per Agustí Villaronga, arriba a la cartellera després de les bones crítiques rebudes en la darrera edició del Festival de cinema de Sant Sebastià on l’actriu Nora Navas va rebre el premi a la millor actriu. El repartiment es complementa amb els actors Francesc Colomer, Roger Casamajor, Sergi López, Mercè Arànega,Eduard Fernández, Marina Gatell i Laia Marull.
Emili Teixidor va publicar Pa negre (Columna) l'any 2004 i es tracta d'una novel·la que barreja tocs autobiogràfics i de ficció, situada als primers anys de la postguerra a Catalunya.
Pa negre narra la vida de l'Andreu, un noi de la Plana de Vic, en els anys més crus de la postguerra.Un bon dia, troba al bosc els cadàvers d’un home i el seu fill. Les autoritats volen carregar-li les morts al seu pare, però ell, per ajudar-lo, intenta esbrinar qui els va matar. A partir d’aquest incident comença una història plena de secrets, enveges, fam, humiliació i repressió.
El seu pare, home amb ideals republicans, ha estat empresonat per roig, i la seva mare, que ara treballa en una fàbrica, el confia a uns parents que viuen a pagès. Emili Teixidor recrea l'ambient rural de la Catalunya de postguerra.



1 comentari:

onatge ha dit...

Aquest passat dissabte vaig anar a veure la pel·lícula, em va agradar moltissim, la interpretació, la m´suica, la fotografia, els actors... El llibre no l'he llegit, però veient la digestió en imatges...

Des del far bona nit.
onatge