27/3/08

EL MEU OFICI Josep Maria Espinàs

Editorial: La Campana
Pàgines: 163
L'ofici d'escriptor i l'escriptura vist per un dels grans de casa nostra. Josep Maria Espinàs que un cop superat la vuitantena encara és avui en dia un referent de les lletres catalanes. Com cada any publica un llibre i en aquesta ocasió ens parla del seu ofici com a escriptor.
La seva producció literària es força amplia inclou des de la novel.la, la crònica de viatges, passant per les obres d'interès cívic, els llibres reportatge, els volums de memòries i el gruix ingent dels articles periodístics publicats al diari Avui i a El Periódico.
Va ser impulsor de la Nova Cançó i un dels fundadors dels Setze Jutges i ha conduït diversos programes d'entrevistes a la televisió. Va guanyar el premi Sant Jordi (1961) amb la novel.la L´últim replà. Té obra traduïda a l'alemany, l'anglès, el basc, el castellà, el francès, l'italià, el japonès, el neerlandès, el portuguès i el txec.
Va començar a publicar, a partir de 1990, la seva Obra Completa a Edicions La Campana, segell del qual és cofundador amb Isabel Martí. La Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi (1983) i el Premi Nacional de Cultura (1995), en la modalitat de periodisme escrit. També es autor de l'himne del FC Barcelona.