30/3/08

SALVADOR ESCAMILLA, UNA VIDA DEDICADA A LA CULTURA CATALANA

Salvador Escamilla ha estat un dels grans promotors de la cultura catalana desde diversos fronts especialment a través del seu programa Radioscope, emès a Ràdio Barcelona al 1964, on va impulsar a músics avui en dia prou coneguts com Guillermina Motta, Lluís Llach, Pi de la Serra, Joan Manel Serrat, , Raimon, Maria del Mar Bonet, Sisa, La Trinca, Marina Rossell, Pere Tàpies i Núria Feliu, entre altres. Salvador Escamilla també va ser un dels promotors de la Nova Cançó.
Escamilla ens ha deixat a l'edat de 77 anys i amb la seva mort dessapareix un dels locutors històrics de la ràdio en català però enrere i per la història queden els seus treballs com a músic, comunicador incansable, presentador de televisió i ràdio.
En la seva trajectoria havia enregistrat setze discos i havia intervingut en diversos doblatges, com el de Mary Poppins y West Side Story.
Al 1994 li va ser concedida la Creu de Sant Jordi de la Generalitat i al 2002 va rebre un homenatge al Palau de la Música Catalana per la seva trajectòria professional.

A l'any 2002 el seu fill David Escamilla va publicar una biografia del seu pare anomenada Bon dia Catalunya. Salvador Escamilla, 40 anys d'ofici editada per Rosa dels Vents.