3/3/08

RETORN AMARG de Lluïsa Forrellad

Editorial: Angle editorial
Pàgines: 318
Lluïsa Forrellad va guanyar el Premi Nadal a l'any 1953 amb la novel.la Siempre en capilla. Tot i obtindre un gran èxit amb més de trenta edicions no va tornar a publicar mai més una novel.la fins fa un parell d'anys. L'edició de Foc latent va suposar el trencament del silenci per part de l'autora catalana nascuda a Sabadell a l'any 1927.
Tot i ser creada a finals de la dècada dels anys setanta. LLuisa Forrellad ens presenta ara la tercerca novel.la amb el títol de Retorn amarg on descriu un poble català anomenat Fortiana a finals del segle XIX. Un moment important amb l'arribada de l'electricitat, el tren i les fàbriques. Aquests fets suposen el trencament dels costums ancestrals. DE fet durant la Festa Major del Poble els diferents personatges el destí els hi cambiarà força, especialment a Lesmes Padró.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

ESTIC A LA PG. 80,FRANCAMENT TOT TE UN OLOR A SG.DINOU UN XIC ABURRIT Y COM MOLT FORA DE TEMPS.JUGANT AMB BARC.....

Anònim ha dit...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Monitor de LCD, I hope you enjoy. The address is http://monitor-de-lcd.blogspot.com. A hug.

Anònim ha dit...

M'està agradant molt. Et trasllades al poble rural del segle XIX com en una màquina del temps. les descripcions son increibles. Molt recomanable...

Anònim ha dit...

És bona, crec que aquesta és una bona novel·la. Els personatges són interessants, creïbles i sorprenents alhora. També m'ha agradat com el lector ha d'anar reconstruint el passat de cada un dels personatges, el contrast entre el que tothom creu que van fer i el que va succeir realment, el pes dels records i dels remordiments en la seva vida actual, etc. He passat una bona estona llegint-lo i el final, encara que dolorós, dóna coherència al relat.

M.Carmen Pomés Baget ha dit...

Porto més o menys la meitat del llibre, m'està agradant molt. La riquesa del vocabulari,els personatges, la ambientació de la època... en una paraula una novel.la per gaudir i aprendre dels sentiments humans, i així copsar millor els comportaments i actituds. Un llibre per a recomanar¡¡¡