23/3/08

L'EDITORIAL PROA FA 80 ANYS

La col·lecció més emblemàtica de l'editorial Proa, "A tot vent", fa 80 anys. Es tracta d'una una col·lecció de narrativa universal i catalana, que té el color taronja com a protagonista i el dibuix inspirat en la goleta "Maria Assumpta", construïda a les drassanes de Badalona el 1858, com a emblema.
Creada en un principi per publicar en català grans novel·listes del segle XIX, més endavant s'hi van incorporar els catalans. La col·lecció ha passat tota mena de vicissituds, però ara pot celebrar l'aniversari i ho fa amb la publicació d'una selecció de 80 títols de referència. La biblioteca comença amb "La Ilíada", d'Homer, i es tanca amb "Lleó, l'Africà" d'Amin Maalouf.
Entre els autors catalans hi ha Marià Vayreda, Joan Puig i Ferrater, Josep M. de Sagarra, Llorenç Villalonga, Sebastià Juan Arbó, Josep Palau i Fabre, Jordi Sarsanedas, Emili Teixidor, Baltasar Porcel, Joan F. Mira, Julià de Jòdar, M. Antònia Oliver, Jaume Cabré, Jordi Coca i Carme Riera..

1 comentari:

Begonya Mezquita ha dit...

Sempre m'ha cridat l'atenció el dibuix d'aquesta embarcació i, en general, admire el disseny dels llibres de Proa, especialment la col·lecció de poesia. Per molts anys.