23/3/08

LA SANG DE LES FLORS Anita Amirrezvani

Editorial: La Magrana/ Salamandra
Pàgines: 390

Us presentem una novel.la que alguns ja l'han comparat amb la jove de la perla de Tracy Chevalier. L'obra ja s'ha truduit a 14 llengües.

Es tracta de la primera novel.la de l'escriptora Anita Amirrezvani. Nascuda a l'Iran ha desenvolupat la seva carrera professional als Estats Units.
La sang de les flors/El rojo de las flores ens situa a la Pèrsia del segle XVII,. La protagonista és una noia de poble de 14 anys espera amb ànsia que els pares li trobin un marit.
Aviat, però, el seu pare mor, i ella i la seva mare es troben soles i sense dot. No tenen on anar i es veuen obligades a vendre una catifa turquesa teixida per la noia per pagar-se el viatge a Esfahan, on treballaran com a criades per al seu oncle, un ric dissenyador de catifes de la cort del llegendari xa Abbas.
Malgrat la seva baixa posició, la noia demostra també ser una brillant dissenyadora, una raresa en una artesania dominada pels homes. Però mentre floreix el seu talent, les seves perspectives de trobar un bon marit es debiliten. Forçada a casar-se en secret amb un home ric, la noia ha de fer front a una decisió molt difícil: o bé trair la seva dignitat o arriscar-se a perdre tot el que té en un gran esforç per fer-se una nova vida.
Una d'aquelles novel.les a descobrir i que ens pot portar moltes sorepresses aquest any

1 comentari:

Anònim ha dit...

És boníssim enganxa a la primera página,a més està molt ben escrit.