26/3/08

MEMÒRIES I. DE L'ESPERANÇA A LA DESFETA, Josep Benet

Aquesta setmana hem conegut la mort del polític i historiador Josep Benet i Morell.
El proper 27 de març edicons 62 publicarà el primer volum de les seves memòries anomenat Memòries I. De l’esperança a la desfeta (1920-1939).
Josep Benet va compaginar durant la seva vida la tasca com a historiador i advocat amb la militància política. Des de molt jove va participar en els moviments que van lluitar per la democràcia i la identitat nacional de Catalunya.
Va ser senador (president de l’Entesa dels Catalans) i diputat al Parlament de Catalunya. L’any 1996 li va ser atorgat el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i el 2000 va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya.
Com a historiador, és autor de diversos: Maragall i la Setmana Tràgica (Edicions 62, 1963), ), Catalunya sota el règim franquista (Edicions Catalanes de París, 1973), Exili i mort del President Companys (Empúries, 1990), L’intent franquista de genocidi cultural contra Catalunya (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 1995), Domènec Latorre, afusellat per catalanista (Edicions 62, 2003) i El president Companys, afusellat (Edicions 62, 2005, versió castellana a Ediciones Península).

1 comentari:

Anònim ha dit...

Un pensador i un crític com ben bé n'hi queden pocs. descansi en pau.

PD: vaig descobrir fa poc, per casualitat, el blog i m'ha agradat força. M'he comprat el llibre de l'Isidre Esteve, m'hi vas engrescar!