24/8/09

ISABEL COIXET PUBLICA LA NOVEL·LA MAPA DE LOS SONIDOS DE TOKYO

Editorial: Tusquets
Pàgines: 120
Aquesta setmana s'estrena Mapa de los sonidos de Tokyo. Es tracta de la darrera pel·lícula de la directora de cinema Isabel Coixet que interpreten entre d'altres Rinko Kikuchi i Sergi López. La cinta va ser estrenada a la secció oficial del Festival de Cannes i va guanyar el Premi al Millor So.
La novel·la explica la vida entre Ryu, una assassina a sou, i David, un espanyol que té un negoci de vi a Tòquio. Els seus destins es creuaran quan Ryu rebi l'encàrrec d'assassinar-lo. Es tracta d'un història amb vides entrecreuades que comneça amn el suïcidi de la jove Midori que deixa trastornat al seu pare, al senyor Nagara. Es tracta d'un ric empresari japonès que no pot resignar-se a la pèrdua de la seva filla i busca cegament una revenja.
Tampoc pot oblidar-la en David, el seu xicot, un català que regenta a Tòquio una botiga de vins. Per superar la seva angoixa, David inicia una relació amb Ryu, una noia solitària i enigmàtica que apareix a la seva botiga i amb qui comença repetint els passeigs i els rituals de la seva antiga xicota, per acabar lliurat a una passió sexual desesperada.
El testimoni, i narrador, d'aquesta peculiar història d'amor és un enginyer seduït també per Ryu i obsessionat en gravar els sons de la ciutat, des de Tsujiki, la bulliciosa llotja de peix de Tòquio on treballa per les nits, fins als cementiris que li agrada visitar els diumenges.
Tant ell com David ignoren que Ryu té una altra ocupació: la d'assassina a sou.
Isabel Coixet mai ha amagat la seva fascinació per Japò i la seva cultura com tampoc la seva fascinació per l'escriptor japonès Haruki Murakami que de ben segut haurà servit una mica d'inspiració en el moment d'escriure Mapa de los sonidos de Tokyo
Isabel Coixet ha destacat amb pel·lícules com: Demasiado viejo para morir joven (1988), Cosas que nunca te dije (1996), Mi vida sin mí (2003), La vida secreta de las palabras (2005), Elegy (2008), y Mapa de los sonidos de Tokio (2009.


2 comentaris:

Marta ha dit...

Pel que es despren, pot ser una pel·licula totalment Coixet/Murakami. Ja són "durillas" les anteriors... Aquesta noia és un geni.

bajoqueta ha dit...

Sóc una gran fan d'Isabel així que espero que no ens decebi :)