3/2/07

COLUMNA PUBLICA LES NOVEL.LES JUVENILS DE HENNING MANKELL

Henning Mankell, el conegut autor de novel·les policíaques – protagonitzades pel seu famós detectiu Kurt Wallander–,també ha publicat novel·les juvenils. Ara l'editorial Columna ha editat tres d'elles a casa nostra.

La primera, El gos que corria cap a un estel, va ser distingida amb el Premi de Literatura Juvenil d’Alemanya i amb el Premi Holgersson. El protagonista és el Joel, un noi de dotze anys que viu amb el seu pare i busca respostes a les seves preguntes.

A Les ombres creixen al capvespre tornem a trobar el Joel, que se salva pels pèls de morir en un atropellament de l'autobús del poble on habita a una època ambientada als anys cinquanta que coincideix amb la de la infància de l'autor.

A la última, El noi que dormia a la neu, el protagonista té tretze anys i vol fugir del poble on viu, al nord de Suècia.

Henning Mankell va néixer a Estocolm el 1948, però va créixer al nord de Suècia. Es va iniciar com a dramaturg i director de teatre; des de llavors ha escrit guions televisius, obres de teatre, novel·les policíaques i llibres per a nens i joves.

Mankell és en aquets moments un dels autors de moda
.