13/2/07

El raptor de gnoms JORDI DE MANUEL

Editorial: La Magrana -RBA
Pàgines: 218
Novel.la força interessant escrita per Jordi de Manuel. Una nova aventura protagonitzada per l’inspector Marc Sergiot. Però aquest raptor de gnoms va més enllà d’una novel.la policíaca.

Una història on destacaríem la figura de Dragan Isacovich. Personatge ben treballat per part de Jordi de Manuel i que serà clau en el desemvolupament de la novel.la.
Dragan és un excombatent croat que viu a la serra de Collserola. Te un “hobby” força particular al dedicar-se a raptar nans de jardí per després alliberar-los al bosc.
Aquest fet no és cap invenció per part de Jordi de Manuel. Sembla ser que països com Holanda als anys noranta es va crear el Front d'Alliberament de Nans de Jardí (FLNJ) on alguns joves antisistema es dedicaven a robar els nans dels jardins per retornar-los al lloc on creien que havien de viure: al bosc.
Cada gnom que allibera Dragan te un nom. I cada gnom alliberat al bosc serveix per expiar un culpa del passat. Quines son aquestes culpes? No seré jo qui les expliqui.

Però si parlem de la novel.la l’inspector Marc Sergiot haurà d’investigar la mort del milionari alemany Karl Baumann que apareix mort a la seva finca de Pedralbes, aparentment d'una sobredosi d'heroïna.
L'inspector Marc Sergiot no es creu de la versio oficial i pensa que ha estat un assassinat. Durant molts anys Baumman ha estat perseguit pel seu suposat tràfic de drogues.
Els fets coincideixen amb l'atemptat de Madrid previ a les eleccions generals del 2004, cosa que dificulta l'avenç de la investigació. Sergiot només disposa d’una setmana per demostrar que la mort del milionari ha estat provocada.

El robatori d’un gnom de jardí a la casa de Karl Baumman és una de les poques pistes que te l’inspector. Ara només li queda buscar al raptor de gnoms per tal de lligar caps i demostrar que la mort del milionari alemny no ha estat d’una sobredosis.
Però a vegades les coses no son com semblen.
Jordi de Manuel ens te preparada una sorpresa final que haureu de descobrir.
Us hi atreviu?
Aquesta novel.la també servirà al lector per conèixer alguns indrets de la serra de Collserola. Qui sap si algun dia tindrem la ruta del raptor de Gnoms.
Jordi de Manuel és biòleg, professor de secundària i escriptor. Forma part de la Societat Catalana de Ciència Ficció i Fantasia. Ha publicat novel.les com L'olor de la pluja (Magrana) o Calcs va ser guardonat amb el premi Manuel de Pedrolo de Ciència Ficció (2004

4 comentaris:

Petitabruixa ha dit...

Quina temàtica més curiosa! Me l' apunto a llibres per comprar..m'ha frapat això dels Nans;-)

Petons!!!

Anònim ha dit...

Ep!
Acabo de descobrir aquest gnom alliberat en un raconet interessant de la xarxa... espero que no sigui per expiar cap antiga culpa! ;-)

Jordi Milian ha dit...

TRanquil Jordi. DE moment no haig d'expiar cap antiga culpa. Felicitats pel llibre

Anònim ha dit...

Jordi de Manuel es un escriptor
de primera linea. Son lectures
totalment interessants i un autor
que recomano no deixar escapar.
Enhorabona!!