19/2/07

RECEPTES AMB HISTÒRIA


Cossetània edicions en la seva col.lecció, El Cullerot dedicada a la cuina, ens ofereixen un molt bon menú gastronòmic.
Podríem començar per assaborir la cuina medieval catalana gràcies a les investigacions i recomanacions realitzades per Eliana Thibaut i Comalada.
A La cuina medieval catalana hi podrem llegir tot un seguit de receptes receptes perfectament elaborades i amb ingredients que podem fer servir avui en dia.


Productes del mar, receptes d’aviram, receptes de moltó, d’anyell i de xai, receptes de caça, i receptes de llegums, de verdures, i de fruita en abundància. No nomès per a un primer plat sinó també per fer postres que ja en lèpoca medieval ja es consumien a csa nostra. Postres amb mel, les ametlles, les nous i les figues

Per si no estem ben tips també en aquest passeig per la història culinaria recomanemLa cuina del país dels càtars de Jaume Fàbrega.
Sobre els càtars s'ha escrit molt però potser sobre la cuina càtara no tenim molts llibres editat.
Jaume Fàbrega en aquest llibre no ens parla nomès de cuina, sinó també sobre el catarisme, el país —Occitània—, la seva història i la seva cultura. Podrem gaudir de la cuina dels països occitans —del Llenguadoc a Provença, d’Alvèrnia al Llemosí, de la Vall d’Aran a Gascunya. Els ingredients d'aquestes receptes son senzills encara que també s'hi barrejen d'altres més exquisits com les tòfones al foie gras, de la sal de la Camarga a les ostres d’Arcachon, dels vins de Bordeus a l’armanyac. Aquí també ens expliquen com fer la bollabessa, l’aïoli, el cassoulet, el foie gras, la ratatouille o el deliciós clafoutis.

Bons llibres i bona cuina. Això si cuina amb història gràcies a Cossetania edicions.

1 comentari:

Anònim ha dit...

nyam nyam!! caram quins llibres més curiosos. sabeu si n'hi han més d'aquest tipus de llibre?