26/2/07

EL SOL DELS SCORTA Laurent Gaudé


Editorial: La campana/ Salamandra
Pàgines: 282


El sol dels scorta es la tercera novel.la de Laurent Gaudé. Tot i ser un autor Jove ja ha demostrat sobradament la seva qualitat com a escriptor.
L’any 2004 va guanyar el prestigiós premi Goncourt amb aquesta novel.la però a l’any 2002 ja va ser finalista d’aquest guardó amb l’obra El legado del rey Tsongor i premiat pels llibreters francesos.Si deixem per uns moments aquests premis, i el gran futur literari que te al seu davant l’autor francès, podem comentar el present.

El sol dels scorta és una excel.lent novel.la situada al poble Montepuccio al sud d’italia.És la història de cinc generacions de la familia dels Scorta esquitxada per secrets, misteris i un inici marcat per una violació per part de Luciano Mascalzone.Aquest inici de la saga familiar arran de la violació i el naixement de Rocco Scorta Mascalzone marcarà a totes les generacions que d’una manera o altre intentaran fugir del seu destí. Serà possible això? Podem fugir del nostre destí?. Són alguns dels interrogants que ens presenta Laurent Gaudé.

Una familia condemnada a viure marcada perla deshonra i la pobresa i sempre obligats a començar de nou. L’unica riquesa es ser propietaris d’una botiga de tabac familiar i els secrets que generació a generació han transmès
Els Scorta lluitaran per aconseguir-ho i tirar endavant malgrat el seu destí. Per aquesta raó Laurent Gaudé també ens ofereix una novel.la de superació. El Sol dels Scorta enganxarà al lector fins a la darrera pàgina.
Una novel.la on el propi territori de Montepuccio es converteix en un personatge més.
Si un cop llegida us ha agradat recomanaria la lectura de La Mennulara d’Agnello Hornby publicada per La Magrana en català i Tusquets en castellà.

1 comentari:

Petitabruixa ha dit...

Llegida!

M'ha enganxat de principi a final.

Molt bona, sí senyor!

Petons;-)