21/4/08

20 MILIONS D'EUROS EN LLIBRES PER AQUEST SANT JORDI 2008

Uns vint milions d'euros és el que espera recaptar el Gremi de Llibreters de Barcelona al llarg de la Diada de Sant Jordi 2008 d'aquest dimecres. La jornada, que passa per ser la de més venda de l'any, es clourà amb un percentatge d'entre un 8 i un 10% del total de les vendes anuals de les llibreries.
Aquest càlcul és lleugerament superior al que es va facturar el 23 d'abril de l'any passat, quan es van fregar els 20 milions d'euros en vendes. A tot Catalunya es muntaran uns 400 punts de venda de llibres, 202 dels quals es concentraran a la ciutat de Barcelona, ha indicat el secretari.
El Sant Jordi un any més serà una festa on les rosses i els llibres tornaran a ser protagonistes.
De novetats editorials en teni força i de destacades tal i com us hem anant comenant al llarg dels darrers messos en aquest bloc.

Per una altre banda un estudi del Gremi d'Editors de Catalunya revela que més del 40% dels catalans no llegeix mai o gairebé mai. Una altra dada significativa és que del percentatge que té l'hàbit de llegir, més dones que homes, el 80% ho fa, normalment, en castellà. La literatura és la que encapçala lles preferències lectores per sobre dels llibres d'humanitats i ciències socials. Les novel·les de temàtica històrica, d'aventures i d'intriga són les favorites. Tot i que gairebé la meitat de la població assegura que no llegeix mai, els lectors han augmentat 2 punts en l'últim any.
De mitjana, a Catalunya s'han comprat gairebé 10 llibres per persona i en la majoria dels casos el motiu de la compra és l'entreteniment.