14/4/08

LA NOIA DELS SEUS SOMNIS. Donna Leon

Editorial: Edicions 62/ Seix Barral.
Pàgines: 314.
Noves investigacions del comissari més conegut a Venècia. Estem parlant del comissari Brunetti creat per una de les plomes més importants de la novel.la negra actual: Donna Leon.
La noia dels seus somnis arrenca en un matí assolellat de dissabte, al cementiri de Venècia on té lloc el funeral de la mare del commissario Brunetti.
Dilluns al matí la vida ja comença a recuperar el ritme normal i tot i que el commissario arrossega una tènue sensació de pena, no té altre remei que dirigir-se a la feina. La visita inesperada del capellà de l'Ospedale i la seva estranya petició el posarà sobre la pista d'un assumpte que sembla al marge de la llei. Però l'anticlericalisme gairebé genètic del commissario i els anys i anys de testimoniar les rutines diàries de la criminalitat han malmès la seva capacitat de confiar en les persones i, malgrat la manca d'indicis seriosos, sobre el capellà Antonin recauran gran part de les sospites inicials... La investigació, però, tot just acaba de començar.
Donna Leon ha aconseguit captivar a molts lectors amb aquest comissari que ja ha entrat en l'imaginari popular amb obres com La muerte en la Fenice, Muerte y jucio, Nobleza obliga entre d'altres.