22/4/08

SANT JORDI I ELS LLIBRES MEDIÀTICS

Ja hi tornem a ser un any més!. Cada any per aquesta data apareix el que s'anomena escriptor mediàtic. És aquell o aquells que no escriuen normalment i que aprofiten la seva tirada popular per publicar alguna cosa que si tot va bé es convertirà en tot un bestseller per la Diada de Sant Jordi. Però clar un escriptor que també participa en programes de televisió i ràdio també podria anomenar-se mediàtic?. De respostes en trobaríem moltes i de ben variades.
L'Andreu Buenafuente és un dels habituals i amb els seus llibres de monòlegs ha aconseguit un bon nombre de seguidors. Aquest any ha publicat Ja deia jo/ Digo yo (Columna/ Planeta) on recopila alguns dels monòlegs més destacats del seu late show a la Sexta.
Els polonesos de Toni Soler i el seu popular programa de Tv3 Polónia també han tret llibre per Sant Jordi anomenat Cabòries (ed Columna).
De la televisió també en destaquen un caçador ben particular. Roger de Gràcia amb el seu Més Caçadors de paraules (Ara Llibres) recull paraules curioses, expressions perdudes....
El popular presentador i polèmic publicista Risto Mejide també aprofita per escriure un llibre anomenat Pensamiento Negativo (ed.Espasa). Un llibre que deixarà indiferent a ningú amb el seu peculiar estil i amb la frase de Acierta mal y pensarás.
La ràdio tambè crea els seus propis llibres. Aquest any ha estat Manel Fuente si el seu pragrama de Catalunya Ràdio, Problemes domèstics qui ha editat el seu propi llibre per l'editorial Columna.

1 comentari:

Anònim ha dit...

ferran torrent, lucia echevarria o d'latres que surten als mitjans també serien mediàtics?