30/4/08

SÁNCHEZ PIÑOL TORNA AL JUNY AMB EL LLIBRE TREZTE TRISTOS TRÀNGOLS

Albert Sánchez Piñol, l'autor de La Pell Freda és un dels escriptors en llengua catalana més importants de l'actualitat. La seva obra s'ha traduït a molts idiomes. La seva obra és molt recomanable gràcies al seu estil propi i també a la seva ironia.
Sota l'aparença d'un escriptor tímid aquells que hem aconseguit conversar amb Sánchez Piñol ens adonem que s'amaga un escriptor irònic i amant de la literatura i també de l'antropologia.
El darrer llibre el va publicar a l'any 2005 amb el títol de Pandora al Congo. Precisament avui el suplement de llibres del Periódico de Catalunya m'ha sorprés agradablement llegir la notícia que Sánchez Piñol publicarà un recull de contes amb el títol de Tretze Tristos Tràngols el proper mes de juny. L'editorial La Campana serà qui publicarà de nou l'obra de l'autor català. Per la seva banda l'obra que tancarà la trilogia iniciada per La pell freda es publicarà si to va bé al 2009 amb el títol de Fungus.
Com antropóleg va viure durant un temps al Congo però va haver de fugir per les guerres que es vivien en el pais africà. Destaca de la seva obra Pallasos i monstres (La Campana) un recull de vàries biografies de dictadors africans amb un estil irònic i amè. Sobre l'antropologia l'Albert Sánchez Piñol sempre ha destacat que algun dia publicarà un assaig sobre els pigmeus.
El llibre de contes que es publicarà al juny és el primer que escriu. A l'any 2001 l'editorial Proa ja va editar Les edats d'or amb onze contes.
Per cert, un petit secret. El nom d'aquest bloc és un homenatge a l'illa de La pell freda que sense cap mena de dubte ha estat un dels llibres que més m'han captivat en els darrers anys.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

tens tota la raó. la pell freda és genial

Jesús M. Tibau ha dit...

Espero amb força exèctativa la publicació d'aquest llibre, que promet molt.

Anònim ha dit...

M'agrada molt Sánchez Piñol. Esper que no hi hagi problemes i que arribi aviat aquest Fungus de què parles.
He enviat la notícia a La Tafanera (www.latafanera.cat) per donar a conèixer més aquesta notícia.