15/4/08

EL MESTRE DE LA INNOCÈNCIA. Tracy Chevalier

Editorial: La Magrana / Plaza y Janes
Pàgines: 336
L’autora del best seller internacional La noia de la perla, situada a la casa i l’estudi del pintor Vermeer, es fixa ara en la figura del pintor i poeta William Blake (1757-1827).
Després de la mort accidental d’un dels seus fills, els Kellaway, la família d’un cadirer de Dorsetshire, arriben al districte de Lambeth, a Londres, durant l’hostigament antijacobinista del 1792. Thomas Kellaway comença a treballar en el disseny dels escenaris de l’empresari de circ Philip Astley, els espectacles del qual ofereixen la mateixa excitació al poble que la guillotina a París. El fill d’Astley, un genet llibertí, es fixa en la filla dels Kellaway, Maisie. Mentrestant, el fill més petit de la família, Jem, s’enamora de Maggie Butterfield, una noia pobra però molt sexi. Blake, que s’imaginà que el cel i l’infern eren igual d’incandescents i que la terra era el punt en què tots dos convergien, és veí de tots ells i fa de testimoni de les anades i vingudes dels joves protagonistes de la novel·la. La innocència perduda i retrobada de què parla a la seva obra es converteix en el teló de fons de l’obra.

Tracy Chevalier també ha publicat altres títols destacats com El blau virginal, Àngels fugaços i La dama de l'unicorn.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Me la vull llegir perquè Tracy Chevalier m'agrada molt. Però no la vull comprar, perquè després la treuen en butxaca ... i ...

Mireia ha dit...

l'he acabat aquest setmana i m'ha agradat . Tot i que la que més em va agradar va ser Blau virginal