17/4/08

MARC PASTOR GUANYA EL PREMI LITERARI CRIMS DE TINTA

L'escriptor Marc Pastor s'ha endut la primera edició del premi Crims de Tinta convocat per l'editorial RBA i el Departament d'Interior.
Pastor que fa un any va publicar la novel.la Montecristo (Proa) itreballa a la policia científica dels Mossos d'Esquadra.
El títol de la novel.la és La mala dona i es tracta d'una barreja dels gèneres històrics i negres per endinsar-se en la història d'Enriqueta
En aquesta ocasió s'endinsa en la vida d'Enriqueta Martí Ripollès, coneguda per "La vampira del carrer Ponent". Durant a principis del segle XX va ser motiu de vàries llegendes ja que es parlava que ultilitzava la sang, ossos i les visceres de la gent que matava per elaborar ungüents que venia a la gent amb diners com a medicina.
Un dels altres protagonistes de La mala dona és l'inspector, Moisès Corvo, i el seu ajudant, Juan Malsano que hauran d'investigar el cas.
Per la primera edició es van presentar 35 obres. El premi està dotat amb 25.000 euros i serà lliurat el Dia de les Esquadres, el 24 d'abril.
Felicitem a Marc Pastor per aquest premi. Un habitual d'aquest bloc de L'illa dels Llibres.