9/1/09

EL MUNDO EN CIFRAS 2009.

Editorial: Gestion 2000
Pàgines: 256
El mundo en cifras 2009 podria ser el típic llibre de capçalera. Un llibre que podriem consultar abans d'anar a dormir. Una guia útil, curiosa i imprescindible que ens permet conèixer dades curioses.
Quina és la muntanya més alta o el riu més llarg del món?, on hi ha més creixement econòmic o l'infación més elevada? quins països consumeixen més energia, tenen major innovació o la proporció més alta de mòbils? Quins països reciclen més?
Aquesta guia anual té les respostes a totes aquestes preguntes i a moltes més, repassant les dades de més de 200 temes i 182 països, així com més de 65 perfles de les grans economies globals, amb especial èmfasi a la zona Euro. Alguns exemples que trobem al llibre són que La població de l'Índia haurà augmentat en 473 milions d'habitants per a l'any 2050; Rússia haurà perdut 30 milions-En els Emirats Àrabs hi ha 210 homes per cada 100 dones. La Xina produeix i consumeix prop de 128 milions de tones d'arròs a l'any, l'índex de morts en carretera més alt és el de Sud-àfrica, però el de ferits és el de Qatar. A Bangla Desh hi ha un cotxe per cada 1000 habitants.
Aquest és el quart títol de la nova col·lecció The Economist,una de les publicacions de major prestigi sobre política internacional i notícies del món empresarial.