2/1/09

EL MITE SALINGER

La vida i la biografia de J.D.Salinger és tot un misteri. Es tracta d'un dels millors escriptors i autor de la fantàstica novel·la El vigilant del camp de sègol que ha captivat a molts adolescents de diferents generacions i que porta més de 65 milions d'exemplars venuts des de la seva publicació
Tot just ha fet 90 anys i porta més de 40 sense publicar cap novel.la tot i que en alguna ocasió ha assegurat que segueix escribint però per ell.
La vida de Salinger seria una vida de reclusió. Va ser a mitjans dels anys 50 va decidir apartar-se del món. Un conte llarg, Hapsworth 16, 1924, va tancar la seva carrera el 1965 quan va aparèixer a The New Yorker i la crítica va afirmar que era el pitjor que havia escrit.

2 comentaris:

bajoqueta ha dit...

Per mi lo seu llibre està sobrevalorat, lo vaig llegir fa molt temps, sense saber la seua història i tampoc el vaig trobar gran cosa. Crec que la gràcia és que no ha escrit res més que sabem. Jo que sempre que estic pensant en teories rares... penso que si que ha publicat però amb algun pseudònim.

clubdelecturacanrajoler ha dit...

Aquesta tardor hem comentat la seva novel·la al Club de Lectura de la Biblioteca Can Rajoler de Parets del Vallès. També vam ser una colla que vam coincidir amb bajoqueta: no n'hi ha per tant. Igual com la idea que es tracta d'un llibre maleït per ser lectura de capçalera de l'assassí de Lennon...