7/1/09

MARUJA TORRES GUANYA EL PREMI NADAL

Maruja Torres ha guanyat la 65a edició del Premi Nadal amb l'obra Esperadme en el cielo, una novel·la protagonitzada per la pròpia autora, que es retroba amb dos amics ja morts, Terenci Moix i Manuel Vázquez Montalbán.
En aquest retrobament en el més enllà, els tres creen una atmosfera màgica i junts rendeixen un homenatge a un determinat temps passat a l'hora que realitzen passejos pel Raval barceloní o el madrileny Parque del Retiro. El premi el concedeix l'editorial Destino i està dotat amb 18.000 euros
Maruja Torres ha entrat en l'exclusiu grup d'escriptors que han guanyat el Nadal i el Planeta, com Ana María Matute, Jesús Fernández Santos,José María Gironella, Luis Romero,Carlos Rojas, Rosa Regàs, Lucía Etxebarría i Juan José Millás.
El jurat del Premi Nadal ha seleccionat com novel·la finalista l'obra El libro del amor esquivo, de Rubén Abella, novel·la que pren com a referència el Llibre del Bon Amor de l'Arxipreste de Hita però adaptat al segle XXI.
També es va lliurar el 41è Premi Josep Pla de narrativa en català,dotat amb 9.000 euros, que ha recaigut en el periodista Gaspar Hernández per la novel·la El silenci, en què el narrador manté un monòleg amb Umiko, una jove japonesa, malalta de càncer, que creu en la medicina alternativa i en concret en el poder curatiu de la veu. Es tracta del debut literari del conegut periodista Gaspart Hernández.

1 comentari:

bajoqueta ha dit...

M'alegra molt que Maruja Torres haigue guanyat este premi. I sembla molt cautivadora de llegir la seua història, esperarem que surtigue al mercat.