12/1/09

PABLO NERUDA EL I SEU POEMA FALS

"Muere lentamente quien no viaja, quien no lee, quien no oye música, quien no encuentra gracia en si mismo...".
El poema Muere lentamente, atribuït per error a Pablo Neruda, circula per Internet des de fa anys. La Fundació Pablo Neruda assegura que els versos no són del poeta xilè, com tampoc ho són altres poemes que circulen per la xarxa i també s'atribueixen a Neruda. El fals poema de Neruda és, en canvi, de l'escriptora brasilera Martha Medeiros.
Per un altre banda també s'ha fet popular a la xarxa el poema La marioneta, teòricament del premi Nobel de Literatura Gabriel García Márquez, en el qual el colombià "s'acomiadava" dels seus amics en assabentar-se que patia càncer. El poema si inicia així: "si por un instante Dios se olvidara que soy una marioneta de trapo y me regalara un trozo de vida, aprovecharía ese tiempo lo más que pudiera...".
Gabriel Garcia Márquez va declarar en alguna ocasió que de vergonya i no de càncer es moriria si algú cregués de debò que va escriure una cosa tan cursi.
Un cop més la xarxa demostra que te coses bones i dolentes i que de vegades per error o per d'altres qüestions apareixen textos falsos d'escriptors destacats.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ferran Torrent proposat per al Nobel?!? mPerò que us heu begut l'eneteniment o què

Jordi Milian ha dit...

és només una enquesta. no é scap afirmació. Els naufrags de L'illa dels llibres van decidir quin autor mereixia el nobel. En aquest cas va ser Quim Monzó.

Anònim ha dit...

NEDURA...????? NEDURA...????