7/11/08

ANDREA CAMILLERI PER PARTIDA DOBLE

Andrea Camilleri sembla haver donat unes minivacances al seu estimat Motalbano.
Edicions 62 i Salamandra publiquen No ho sabeu pas. Camilleri escriu en aquest ocasió sobre la màfia.
El resultat és una mena de diccionari quedesvetlla l'alfabet amb què el capo dels capos Bernardo Provenzano s'ha comunicat durant més de quaranta anys amb la seva organització
Ara fa dos anys, la detenció del capo mafiós Bernardo Provenzano va representar la fi del poder dels corleonesos al si de la màfia italiana. Amagat en una masia mig enrunada a prop del poble, l'últim «capo dei capi» es comunicava amb els seus subordinats pel mètode més rudimentari possible: notetes de paper plegades i rebregades, els famosos «pizzini».
Andrea Camillieri també ha publicat La muerte de Amalia Sacerdote (Rba). Amb aquesta novel.la va guanyar el II Premi Internacional de Novel•la Negra RBA.
Camilleri parteix d’un fet real alhora de narrar la història basada en el cas real d’assassinat d’una noia Es tracta del conegut com el crim del Garlasco que va tindre una gran repercussión a Itàlia als mitjans de comunicació.Com a curiositat aquesta és la primera novel.laa policíaca sense la presència de Salvo Montalbano, el comissari que ha acompanyat Camillerit en les seves novel.les. L’acció transcorre a la redacció de la RAI a Palerm. De fet Andrea Camilleri barreja política, màfia i família i demostra que els mitjans de comunicació estan al seu servei. Segons el propi autor parla de la Sicilia actual.