14/11/08

EL CULLEROT DE COSSETÀNIA ARRIBA ALS 50 LLIBRES PUBLICATS

El Cullerot va nèixer l’any 1997 amb la publicació del llibre La cuina del calçot, de Joan Jofre i Agustí Garcia. Des de llavors, 12 dels 50 títols publicats han estat reeditats.Ara, El Cullerot arriba al número 50 amb la publicació del llibre Totes les sopes, de Jaume Fàbrega. Entre els autors destacats de la col·lecció, també s’hi pot trobar el nom d’Eliana Thibaut, l’Àvia Remei, Pere Tapias, Francesc Murgades o Pep Nogué, entre altres.
Entre els llibres que han registrat més vendes de la col·lecció destaquen La cuina de l’Àvia Remei, amb 17 edicions i 46.000 exemplars venuts, i Plats i secrets de l’Àvia Remei, amb nou edicions i 31.000 exemplars venuts; tots dos de Remei Ribas. Diversos llibres de la col·lecció han estat guardonats pel Gourmand Cookbook Awards.
S’han recuperat textos antics i emblemàtics de la cuina, com ara La Teca, d’Ignasi Domènech, un clàssic de la cuina catalana. Felicitem a Cossetània per aquests 50 número del Cullerot.
El dilluns 17 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, a l’FNAC l’Illa (Avinguda Diagonal, 549 - Barcelona), on es durà a terme la taula rodona “La gastronomia catalana en els llibres”, en la que intervindran els gastrònoms i autors de Cossetània Remei Ribas, Pere Tapias, Francesc Murgadas i Pep Nogué.