2/11/08

LA LLEGENDA DE ROBINSON CRUSOE CONTINUA

Una troballa d’un grup d’arqueòlegs ha tornat a possar en primer pla al mític personatge de Robinson Crusoe. Unes emprentes del campament del nàufrag amb uns forats, on sembla que van estar clavats uns pals, demostren que el naufrag va construir dos refugis al costat d'un rierol des d'on podia veure qualsevol vaixell que es pogués acostar.
Aquell naufrag que es va inspirar el novel.lista Daniel Dafoe s’anomenava Alexander Selkirk i era un mariner escocès, que va ser rescatat d'aquell illot, situat a l'oest de Xile, el 1709.
L'illa, que es va dir en un principi Aigües Bones, va ser rebatejada posteriorment amb el nom de Robinson Crusoe en homenatge a aquest heroi literari.
L'equip d'exploradors també va trobar sepultats al terreny un parell d'instruments de navegació de l'època, que es creu que van pertànyer a Serkirk.
Segons David Caldwell, del Museu Nacional d'Escòcia, els descobriments fets a Aigües Bones confirmen la història del pas de Selkirk per l'illa i que ara esperen que es pugui convertir en un punt atractiu per al nombre creixent de turistes que volen veure els llocs que van inspirar Defoe a l'escriure la seva obra mestra el 1719.
Robison Crusoe de Daniel Dafoe ha estat des de la seva creació un dels clàssics de la literatura que ha inspirat a pel.lícules i també sèries de televisió.