20/11/08

NEGRA LLET DE L'ALBA. Jordi Boladeras

Editorial: Tarafa
Pàgines: 118
Escriure un conte pot estar a l’abast de molts però escriure un molt bon conte, ja és un privilegi de molt pocs.
A casa nostra la tradició de contista, si em permeteu la paraula, està associada a escriptors com Sergi Pàmies, Quim Monzó o Empar Moliner.
Després del que podríem anomenar com el trident dels contes en català, existeixen un bon grapat de bons escriptors que practiquen aquest gènere.
Aquest és el cas de Jordi Boladeras, nascut a Sant Vicenç dels Horts, és un dels escriptors per vocació que es dedica entre altres coses a escriure relats curts i també poesia.
En el seu currículum literari el nombre de premis literaris o premiets com l’hi agrada dir a ell, és considerable.
El seu darrer llibre és un recull de tretze contes que publicar a l’abril d’aquest any amb el títol de Negra llet de l’alba (Tarafa narrativa).
Aquest recull demostra la seva qualitat amb històries ben diferents i que atrapen al lector per la poesia que destil.les les seves narracions i també per la imaginació de l’autor.
Negra llet de l’alba ens descriu històries curioses com la conversa entre dos rails de tren, un nen que neix amb manual d’instruccions inclòs o una dona que no para de posar condicions a la resta de mortals.
Recull molt recomanable si voleu descobrir un autor nou, perquè afortunadament si gratem una mica més descobrirem que existeix vida després de Pàmies, Monzó i Moliner.
Jordi Boladeras ha publicat els llibres de poemes Versos dispersos (Brosquil), Llibre d’arribades, No ho sé, La pell de l’aire i la novel·la L’intrusista.
Podeu escoltar l’entrevista amb en Jordi Boladeras presentant Negra llet de l’alba.

2 comentaris:

Marta ha dit...

Crec que us heu descuidat d'anomenar en Pere Calders, un dels millors escriptors de contes que els catalans hem tingut.

Jordi Milian ha dit...

Tens tota la raó Marta. Però feia referència als escriptors actuals. DE totes maneres gràcies per aquest comentari teu i que serveixi per reivindicar la figura de Pere Calders.
Jésús Moncada també el podríem incloure en aquesta llista i tants d'altres.