5/2/09

100 MANERES DE DESCOBRIR UN CRIM.Moisés Peñalver

Editorial: Cossetània
Pàgines: 216

Tots hem cregut en algun moment que podríem cometre un crim perfecte sense que ens descobrissin, en una mena de joc fictici. Però la realitat és una altra, els cossos policials disposen de mecanismes, molt sofisticats, que fan que els delictes sense aclarir siguin una minoria dins l’estadística policial. En aquest llibre tindreu l’oportunitat de conèixer alguns dels detalls de la manera d’actuar de la nostra policia, del l’FBI, o de la ficció del CSI.
Aquest llibre anomenat 100 maneres de descobrir un crim ens permetrà respondre algunes de les questions que ens hem plantejat en alguna ocasió.
Sabíeu que hi ha persones que tenen dos ADN diferents? És cert que si utilitzem guants la policia no pot identificar-nos si cometem un delicte? És encertat creure que un incendi ha estat provocat quan es troben accelerants a l’escena del crim? Ens poden identificar per l’empremta d’una orella? Per què els caníbals no tenen llei? Com s’esbrina la marca d’un vehicle que ha fugit després d’un atropellament? Com se sap des de quin edifici han disparat algú al mig del carrer? És legal presentar davant un jurat el resultat del polígraf o del detector de mentides?.
Moisés Peñalver ja va publicar a l'any 2004 el llibre El CSI Español, sobre com actua la policia científica a Espanya