25/2/09

EL CURIÓS CAS D'EN BENJAMIN BUTTON. Francis Scott Fitzgerald

Editorial:Edicions 62
Pàgines: 96

Edicions 62 ha publicat en català el relat en què es basa la pel·lícula El curioso caso de Benjamin Button, protagonitzada per Brad Pitt i Cate Blanchett.
Francis Scott Fitzgerald va ser l'autor que va escriure el relat. Fitzgerald també va escriure les novel·les El gran Gastby, Tendra és la nit i autor de més de cent seixanta relats publicats en sis volums.
A El curiós cas d'en Benjamin Button el protagonista és en Roger Button mai hauria imaginat que el seu nom pogués, un dia, fer tremolar de pànic tot un hospital i una ciutat sencera.
Tanmateix… Aquest matí de setembre de 1860, el senyor Button es fa creus del que veuen els seus ulls. En plena maternitat, jeu dins del bressol el seu fill acabat de néixer: un home de setanta anys amb una barba venerable, un ancià!Amb aquesta provocativa entrada a la vida, és clar que Benjamin Button no podrà dur una existència com la de la resta de mortals: nascut vell, envellirà jove, a contracorrent de tothom, de la natura, dels anys. Veurà com els seus pares es van fent grans fins a apagar-se, com la seva jove esposa s’infla de mica en mica i va perdent facultats. Ell, en canvi, cada dia té més salut, més força, més agilitat i podrà anar a la guerra, gaudir de les festes i de tot allò que un jove viu intensament.
Si us va agradar la pel·lícula ara podeu llegir el relat que va escriure en el seu dia Scott Fitzgerald.

1 comentari:

Anna ha dit...

la pel·licula és molt bona!! la vam veure abans d'ahir i ens va encantar!!