13/2/09

¿Quieres ser millonario? Vikas Swarp

Editorial: Anagrama
Pàgines: 336

Slumdog Millionaire és una de les pel·lícules favorites als Oscar's d'aquest any amb 10 nominacions. La pel·lícula dirigida per Danny Boyle està basada en la novel·la de Vikas Swarp i ens ofereix una molt bona història d'un noi indi que decideix participar en el concurs de televisió Vols ser millionari?.
No sé sap com, però està a un pas de guanyar 20 milions de rupies que serien uns 320.000 euros). Algú pensa que com pot ser que un noi pobre i sense estudis sigui capaç d'haver encertat totes les preguntes i l'acusen de frau.
El que ningú sap es que el jove coneix les respostes per atzar i per les experiències viscudes anteriorment. L'escriptor Vikas Swarp autor de la novel·la aprofita el concurs televisiu i les diferents preguntes per fer flashbacks i conèixer la història del jove.
A partir d'aquest moment anirem descobrint la història d'aquest noi i de la societat india. De la mà del protagonista anirem coneixen aspectes de l'India que sovint no apareixen a les guies de viatges; nois que han de ser mutilats per poder demanar al carrer, la prostitució, la drogadicció. L'india més marginal és la que ens descriu Vikas Swarp.
Gaudiu de la pel·licula i de la novel·la.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

precisament avui vull anar a veure aquesta pel3li, ja us diré què m'ha semblat!

bajoqueta ha dit...

Amb el llibre vaig tenir una gran sorpresa, lo que no sé si vore la película. Vaig vore lo trailer i me va semblar igual que el llibre.

http://terradellibres.blogspot.com/2008/06/quiere-ser-millonario-vikas-swarup.html

Gabriel ha dit...

A vegades hi ha bones pel·lícules que ens poden descobrir bons autors i bons llibres...serà aquest el cas?