12/11/08

LUZ DE VISPERAS. Mauricio Wiesenthal


Editorial: Edhasa
Pàgines: 1152

Mauricio Wiesenthal a la seva darrera novel.la anomenada Luz de vísperas narra l’Europa de la seva infància. a través de la vida d'un escriptor.
Gràcies al personatge de Gustav Mayer qui obté el Premi Nobel, el lector conèixerà l’Europa que arrenca amb l’ascens del nazisme i la Segona guerra mundial. Les més de mil pàgines de la novel.la demostren la qualitat literària de Wiesenthal alhora de crear una novel.la d’aquest tipus.
L'escriptor protagonista, Gustav Mayer, és, segons l'autor, "un reflex de l'intel·lectual típic de l'època (Zweig, Thomas Mann o Rilke), però "a diferències d'ells, que durant la I Guerra Mundial no van estar al camp de batalla, jo faig que el meu personatge vagi a la guerra i això canvia tota la seva vida". Es tracta, afegeix Wiesenthal, d'un "personatge idealista que busca una cosa en la vida que mai trobarà", un home que es fa de la resistència, en la que coneix a Samuel Beckett.
A 'Luz de víspera' (Edhasa), es donen cita tres dels autors més estimats per l’escriptor : Chateaubriand, Zweig i Rilke. Amb aquest trident literàri i l’imaginació i la bona escriptura de Whieshental fan que la novel.la sigui una joia. El Libro de Réquiems i El esnobismo de las golondrinas (Edhasa) són les altres publicacions de l’autor.

1 comentari:

Marta Farreras ha dit...

genial com escriu en Mauricio Wiesenthal