12/5/09

UN ESCRIPTOR INTENTA CREMAR ELS LLIBRES QUE NO HA VENUT

Curiosa iniciativa d'un escriptor croat. Però Kvesic havia amenaçat de cremar els seus llibres davant una llibreria en ple centre de Zagreb si no els aconseguia vendre.
Tenia aquesta intenció de cremar els seus llibres si no venia els 1.000 exemplars de seva antologia de contes La introducció a PÀG. Kvesic.
Finalment no va poder cremar els seus llibres tot i que fins a l'últim moment quedaven 425 exemplars sense vendre, que Kvesic va treure al carrer i amb els que va arribar a preparar una foguera. Minuts després, va donar a conèixer que dos distribuïdores acabaven de comprar-li els llibres. Així, en comptes de ser cremats, els últims exemplars van ser traslladats en furgoneta als seus nous propietaris, davant de la mirada del públic que s'havia congregat per veure la pira de llibres.
Aquesta última edició dels contes va sortir a iniciativa del propi autor sense mediació de cases editores, com un acte de protesta contra la posició de l'escriptor al món de l'edició d'avui.
Esperem que els escriptor no segueixin amb aquesta iniciativa perquè amb tants llibres que es publiquen i els index de venda actuals, potser convertiriem el pais en uan foguera de Sant Joan permanent.

2 comentaris:

Tonina ha dit...

Això de cremar llibres no m'agrada gens. Encara record l'angunia a Farenheit 451, quan els cremaven.

J.M. ha dit...

Certament.