8/12/09

EL CUARTO OSCURO DE DAMOCLES. WILLEM FREDERICK HERMANS.

Editorial: Tusquets
Pàgines: 392

La frase de més val tard que mai podria ser aplicada perfectament a la novel·la El cuarto oscuro de Damocles de Willem Frederik Hermans. Publicada ara per l’editorial Tusquets, va ser tot un èxit a Holanda fa uns 51 anys.
La novel·la va ser recuperada de nou fa 8 anys quan Gran Bretanya va publicar l’edició anglesa, després seria publicada a Alemanya, França i ara arriba l’edició en castellà.
Nascut a Amsterdam a l’any 1921 i va morir a l’any 1995. W F. Hermans està considerat un dels autors més importants del segle XX a Holanda.
Oblidat durant dècades, la seva obra s'està redescobrint en diversos països europeus. Tusquets ofereix per primera vegada en llengua espanyola El cuarto oscuro de Damocles, la seva novel·la més destacada. Properament publicarà
No dormir nunca más.
La novel·la El cuarto oscuro de Damocles està ambientada durant l'ocupació nazi d'Holanda i el seu protagonista és l'estanquer Henri Osewoudt que intenta viure al marge dels esdeveniments fins que rep la visita del misteriós Dorbeck, un membre actiu de la resistència. Alter ego del protagonista, a qui s'assembla, Dorbeck necessita que Osewoudt reveli uns rodets que semblen amagar informació clau sobre els interessos nazis.Aquesta serà la primera de les moltes missions en les quals es veurà embolicat el protagonista. La implicació d'Osewoudt com a heroi de la resistència donarà un gir inesperat quan sigui arrestat i s'acusi de col·laborar amb els alemanys. Demostrar la -presumpta- existència de Dorbeck serà l'única manera de provar la seva pròpia innocència.

1 comentari:

Marta M.Q. ha dit...

Ahir va sortir a El Periódico una notícia on es parlava d'això, destacant que Milan Kundera la havia reivindicat al 2007. S'haurà de llegir!