10/12/09

PERIODISTAS O LACAYOS. José Luis Caballero

Editorial: Meteora
Pàgines:373

El periodista José Luis Caballero analitza a Periodistas o lacayos, el periodisme actual. Ens ofereix una excel·lent radiografia del periodisme fet a Espanya i a Catalunya. No es tracta d’una crítica ferotge, però si d’una reflexió que ha de servir a molts professionals a preguntar-se quin tipus de periodisme ofereixen i a on volen arribar. José Luis Caballero defensa el bon periodisme que sempre s’ha basat en informar del que realment interessa a la gent.
A Periodistas o lacayos, l'autor ens parla de l’anomenat síndrome telecinco ,on els informatius no paren de donar notícies sobre sucessos, buscant captar l’atenció de l’espectador a qualsevol preu. Si abans la informació era poder ara és negoci. José Luis Caballero també, fa referència a l’aparició d’internet i dels canvis que ha experimentat a les redaccions de ràdios, diaris i televisions. Internet és un gran invent, però en moltes ocasions ha fet que el periodista de carrer es trobi més còmode davant d’un ordinador buscant informacions per la xarxa.
Una excel·lent eina que ha de servir per reflexionar als profesionals , però, Periodistas o lacayos, també pot interessar a aquells lectors que volen saber alguna cosa més sobre els mitjans de comunicació.


1 comentari:

Esther ha dit...

Sovint lacais, pel meu gust massa sovint! Es impresionat mirar informatius estrangers i veure com son de diferents!