24/12/09

NADAL 2009 DE L’ILLA DELS LLIBRES: LLIBRES INFANTIL

La literatura infantil compta amb un bon grapat de novetats.
El ratolinet Gerònimo Stilton ha fet el Quart viatge al regne de la fantasia (Destino) i torna a oferir-nos 3 noves olors. El ratolí periodista més conegut segueix oferint noves històries màgiques. Gerònimo no està sol, la seva germaneta Tea Stilton també publica els seus propis llibres i ara ha viatjat a París a Misteri a París (Destino).
Qui també ens explica els seus viatges és la Tina Superbruixa que ara ha tornat amb Al pais de Lil·líput i El llibre dels encanteris (Afegeix una imatgeBruíxola/Bruño).
Els lectors més joves també conèixen les aventures de Bat Pat (Estrella polar/Montena) Es tracta d’un escriptor que escriu històries de por i que l’acompanya un ratpenat.Ara bé, us he de confessar un secret: sóc una mica espantadís, però això no m'impedeix resoldre misteris i viure un munt d'aventures.
L’editorial Edebé ha publicat Contes japonesos, que ofereix un recull per 20 contes del Japó.

Les fades segueixen sent protagonistes en el panorama infantil. La fada Paca (Estrella Polar) coneguda per les seves aparicions a la televisió ara ens presenta el seu llibre de la mà de Jordi Labanda i Joana Bonet. Per la seva banda, Gemma Lienas ha creat la Fada Menta (La Galera), que ja compta amb un bon grapat de llibres publicats on ajuda als nens i nenes que tenen alguna preocupació. Finalment recomanem el conte de
Maurice Sendak Allà on viuen els monstres. Arran de la pel·lícula, aquest conte de l'any 1963 torna a estar d'actualitat.