14/12/09

RERE ELS MURS. Núria Esponellà

Editorial: Columna
Pàgines: 480
L’escriptora Núria Esponellà ha estat la darrera guanyadora del Premi Nestor Lujan amb Rere els murs. Es tracta d’una novel·la històrica ambientada a la segona meitat del segle XII al monestir de Sant Pere de Rodes. Núria Esponellà recrea la vida d’aquest monestir de benedictins amb difevros personatges que formen part de la trama com en Sebastià, l'administrador de l'hospital de pelegrins, i en Blai, un noi orfe que, en descobrir l'amor, sentirà una necessitat de conquerir la seva llibertat...
Per una altre band, l'abat Berenguer, un home sever i autoritari, haurà de defensar les propietats i els privilegis del monestir davant les pretensions del comte d'Empúries i el vescomte de Peralada, enfrontats per lluites de poder i interessos polítics.
A tots aquests moviments i lluites d’interessos hem d’agefir la figura del Mestre Peire, un dels escultors de més renom del segle XII, haurà d'esculpir la monumental portada de marbre de Sant Pere de Rodes abans no arribi el Jubileu.

Núria Esponellà és professora i escriptora. És autora de poemaris i novel·les, com La Travessia, Columna, 2005), obra guanyadora del IV Premi Columna. Ha publicat també el llibre de narracions Petits grans plaers (Columna, 2006).

1 comentari:

eSTHER ha dit...

Segur que llegire aquest llibre, el Nestor Lujan sempre el donen a escriptors i novel·les que valen molt la pena