7/12/09

INVISIBLE. Paul Auster

Editorial: Ed 62/Anagrama
Pàgines: 264

Si parlem dels noms propis de la literatura actual nord-americana, no podem oblidar l’escriptor Paul Auster. La qualitat de la seva ploma no presenta cap mena de dubte i per aquest motiu les seves novel·les són tota una referència literària.
Fa poc que ha publicat Invisible. Situada de nou a Nova York però a l’any 1967, el protagonista de la novel·la és Adam Walker, un jove aspirant a poeta, estudiant de la Universitat de Columbia, coneix casualment en una festa un professor francès anomenat Rudolf Born, i la seva discreta i seductora parella. A partir d’aquest moment existirà un abans i un després d’aquest encontre per a Walker.
Aquest encontre inicial es converteix en un triangle pervers i, amb poc temps, desemboca en un inesperat acte virulent que canvia el curs de la seva vida. El professor francès li ofereix a Adam la direcció d'una revista literària que ell finançarà. Adam comença a sospitar que el professor francès és un home de moltes cares, que pot ser perillós, i que no hauria de fiar-se d'ell, però no pot resistir-se a la seva oferta. I tampoc no resistirà dies després, quan Rudolf marxi sobtadament a París, les insinuacions de la seva dona Margot
Invisible és una història que, explicada per tres narradors, viatja en el temps entre 1967 i 2007 i se situa en llocs tan diversos com Nova York, París o una aïllada illa caribenya.

1 comentari:

kweilan ha dit...

M'agrada llegir el que va publicant paul Auster. Gràcies per la recomanació!