30/12/08

GHOSTGIRL. Tonya Hurley

Editorial: Empúries
Pàgines: 340
Una de les novetats més importants i originals pel que fa a la literatura juvenil ens arriba de la mà de Tonya Hurley i de la seva Ghostgirl.
Ironia i humor negre apareix en aquesta novel·la amb una il·lustració excel·lent que promet una lectura diferent al que estem acostumats. Fugint de dracs, personatges fantàstics i mags la protagonista de Ghostgirl és la Charlotte, una noia que no és gaire popular a l’escola i que al començar el nou curs ,la Petula, la líder de les noies, segueix burlant-se d'ella i a més surt amb en Damen, el noi que li agrada a ella.
Un dia la Charlotte s'ennuega menjant un osset de goma i mor. Una vegada morta, la Charlotte, invisible als ulls dels vius, va a parar a unes altres dependències antigues de l'institut, un edifici vell i abandonat, on viuen els alumnes que han mort i van a classes per comprendre el seu nou estat. Però la Charlotte encara pensa en en Damen.
Ell necessita ajuda amb l'assignatura de ciències i la Charlotte decideix, amb l'ajuda de la seva amiga Scarlett -la germana petita de la Petula, d'aspecte gòtic, que sí que té el poder de veure-la-entrar en el cos d'aquesta per poder estar a prop del seu estimat amb l'excusa d'ajudar- lo amb l'assignatura. Però l'Scarlett també s'enamora d'en Damen i, al final, la protagonista accepta que no pot competir amb la seva amiga, senzillament pel fet que està morta.