30/12/08

UN NADAL INFANTIL I JUVENIL

La literatura juvenil i infantil va farcida de bones novetats aquesta temporada. Les editorials s’han posa’t les piles al respecte i saben que els més joves són un bon mercat i a més molt exigent.
Comencem amb Christopher Paolini, l’autor de la nissaga d’Eragon ha publicat la tercera part amb el títol de Brising (Roca editorial) Després de la batalla de les Planes Ardents que va enfrontar per primera vegada les forces rebels dels vardens i ls de Galbatorix, Eragon i Saphira s'adonen que encara no són prou forts:les seves vides han estat a les mans d'un nou i inesperat enemic
que els ha perdonat a l'últim moment. Eragon vol prosseguir el seu entrenament, però la seva intenció es veu frustrada arran d’un seguit de promeses i juraments antics. Pels seguidors d’Eragon han de saber que huarà una quarta part d’aquestes històries. Sense cap mena de duote, el jove escriptor és un dels alumnes i hereus del Tolkien.
Harry Potter aquest any ens ha portat la seva darrera història amb el títol de Harry Potter i les reliquies de la mort. Però els seguidors de Harry Potter encara han gaudit d’un altre regal en format conte amb Les rondalles de Beedle el Bard. Ja fa uns anys que va irrompre en el panorama juvenil les històries de Molly Moon. Es tracta d’una alumne de Harry Potter que volia agafar un trosset del pastís de la literatura juvenil. Ara Molly Moon ja s’ha fet gran i ja porta quatre històries publicades. La darrera porta per títol Molly Moon. Micky Minus i la màquina Xuclacervells (Cruilla/ Sm). En aquesta nova aventura Molly Moon s'ha d'enfrontar a una princesa molt especial que té una màquina xuclacervells amb la qual vol xuclar les idees dels poderosos i dominar el món.