19/12/08

UN NADAL HISTÒRIC

Si parlem de novel·la històrica hem de començar a parlar de la segona part dels Pilars de la Terra de Ken Follet. Ha aconseguit xifres molt bones de vendes i ha estat una de les novel·les més esperades dels darrers anys. Un món sense fí segueix la història iniciada amb Els Pilars de la Terra però 200 anys més tard.
Valerio Massimo Manfredi un dels clàssic de la novel·la històrica ha publica aquest any
El ejercito perdido amb una història que arrenca a l’any 401 ac amb la guerra entre Atenes i Esparta. Manfredi també ens ofereix la seva visió sobre la història coneguda com la retirada dels deu mil.
Simon Scarrow ja en porta vuit novel·les protagonitzades pels romans Macro i Cato. La darrera porta per títol
Centurión i l’ha situada al desert de Palmira.
John Boyne l’autor del Noi del pijama a ratlles ens ha ofert aquest any una història protagonitzada per un adolescent a
El motín de la Bounty (Empúries/Salamandra). Es tracta de la recreació del famós motí del vaixell Bounty però des de el punt de vista del jove i desmentint alhora alguns dels mites que s’han creat d’aquesta història que fins i tot s’ha adaptat al cinema en vàries ocasions.
No podem oblidar
Te daré la tierra/ Et donaré la terra de Chufo Llorenç que aquest 2008 ha publicat aquesta novel·la històrica ambientada en l’època medieval.
En el panorama català Martí Gironell després del Pont dels jueus ens ha acostat ara a la figura del bandoler Boquica a
La venjança del bandoler. Es tracta de la història d’aquest bandoler que va viure al segle XIX i que va ahver de patir el periode històric de la Guerra del francès.
Francesc Puigpelat ens ha demostrat a
La segona mort de Jesús de Natzaret que la crucifixió de Jesucrist va ser un truc. Puigpelat recrea un thriller històric amb ingredients de novel·la negra.